Snart är det dags för Paris

Det är nu för det 12:e året i rad som jag kommer att resa till Paris. IMCAS (International Master Course on Aging) är världens största kongress inom anti-ageing.

Här möts läkare, plastikkirurger, dermatologer, klinikägare och företag som säljer produkter för att förbättra utseendet. Dom kommer från hela världen och samlas här under 3 dagar. I år börjar det den 1 februari.

Jag hade aldrig drömt om att just denna bransch som jag gav mig in i då, skulle bli så stor och ha en årlig, ökad ömsättning på 12%.

Idag är det även män som spenderar pengar på sitt utseende. En kräm eller en After Shave räcker inte längre på långa vägar. Dom är beredda att göra laserbehandlingar, botox, fillers, frysa bort fett på magen eller kanske även göra en fettsugning om det finnas för mycket bukfett.

För några år sedan så tyckte jag att många av besökarna var alldeles för överbehandlade. Det är väl kanske inte så konstigt tänkte jag, om man nu har tillgång till allt ur skönhetsfabriken och nästan helt gratis.

Dom hade stora sprutade kinder, läppar. Storlek XXL på brösten och inte ett uns fett på kroppen. Männen hade gjort nån hårtransplantation och såg suspekt muskulösa ut trots hög ålder. Kanske hade dom tagit testosteronpiller?

Idag har dom fattat att det är fult att se behandlad ut. Allt är borttaget och målet är att gå och behandlas, men det ska inte synas, det ska vara ytterst diskret.

Vi på mitt företag Medicera kommer att ta med er dit med oss i år, till IMCAS i Paris. Vi kommer att LIVE-streama härifrån och sända filmer från vår Facebook-sida Medicera”.  

Så gör er redo om ni vill veta allt som estetiska skönhetbehandlingar, nya produkter, lanseringar och träffa kända plastikkirurger från alla världens hörn.

Vi börjar redan på onsdag kväll den 31 januari från det lyxiga hotellet Peninsula på Avenue Kléber bara några steg från Arc de Triomphe.

Kommentera