Vad är trådlyft?

Trådar har funnits länge inom anti-ageing. Man har använt alla möjliga trådar som av guld för att lyfta ansiktshuden. Men det är först nu, de senaste åren som trådar har slagit igenom och blivit riktigt stort.

Den typ av tråd som alltfler kliniker erbjuder idag är PDO-trådar. Materialet PDO (polydioxanone) har använts länge inom kirurgin för att sy inre organ. PDO absorberas efter ett till två år. Det betyder att den smälter helt bort. I studier på kroppsorgan som sytts med PDO-tråd så såg man att vävnaden på organet blev ungdomlig och fint. Det var då man tänkte att det kunde testas på ansiktshud för att se om den också skulle få samma effekt, bli ungdomlig, åtstramad och fin.

Det blev som man förväntade sig och det nya effektiva trådlyftet blev stort på många kliniker som behandlar med botox och fillers.

Jag fick upp ögonen för PDO-tråden för sex år sedan och var en av de första med att tillverka det nya lyftet VSoftLift. Idag säljs vår produkt i flera länder i Europa och i Mellanöstern.

Det här är min fina vännina Maria som fick en VSoftLift behandling. Som ni kan se stramas huden åt, hudstrukturen blir jämn och fin samt ett lyft.

Så här placeras trådarna i SMAS. Vissa trådar är släta som till vänster och andra kan ha hullingar som dom till höger.

Man för in nålen med en tråd i. Sen drar man ut nålen och tråden som är lika tunn som ett hårstrå sitter kvar.

Kommentera