Fräscha upp din vinterhy

Vintertiden skrider framåt och påverkar vår hy. Den kalla luften utomhus är torr och även den uppvärmda luften inomhus gör att vår hy blir extra torr. Huden får en blek och grå ton. Det som händer är att döda hudceller bildas snabbare på  hudytan. Det är nu vi ska ta extra hand om oss själva och om vår hy. Du kanske har märkt att även hela kroppen känns torr?

Här kommer några tips för dig som vill mysa hemma efter jobbet.

Fyll i ett badkar med varmt vatten. Häll i 5 droppar olivolja. Rör om ordentligt och njut. Din hy är automatiskt mjuk efter badet så du behöver inte smörja in dig.

Vill du rengöra huden, mjuka upp den och ge den extra fukt? Gör en egen  ansiktsmask!  Blanda ren bikarbonat med lika delar kokosolja så du får en fin krämig pasta. Applicera på ansiktshuden och låt verka under tiden du badar. Har du fet hy så kan du blanda bikarbonat med lika mycket citronsaft.

 

 

Kommentera